Greta: Jag är smittad av covid-19

Publicerad 24 mars 2020 kl 16.52

Inrikes. Greta Thunberg har de senaste två veckorna varit isolerad efter att hon och hennes pappa blivit sjuka. Det är "extremt troligt" att det rör sig om coronaviruset, enligt den 17-åriga klimataktivisten.

Gilla artikeln på Facebook

Greta skriver på Instagram att hon för två veckor sedan isolerade sig i en lånad lägenhet efter att ha kommit hem från en resa i Centraleuropa.

För tio dagar sedan började både hon och hennes pappa utveckla symptom som trötthet, frossa, halsont och hosta. Pappans symptom ska dock ha varit betydligt värre.

För sin internationella publik förklarar Greta att man i Sverige inte coronatestas om man inte är i behov av akut sjukhusvård.

"Jag har därför inte provtagits för covid-19, men det är extremt troligt att jag haft sjukdomen med tanke på symptomen och omständigheterna", skriver hon.

Greta Thunberg hade innan coronapandemin bröt ut enorm exponering i media, men de senaste veckorna har intresset både för henne och för den så kallade klimatfrågan avtagit ordentligt.

17-åringen uppmanar nu sin anhängare att stanna inomhus och förklarar att särskilt de som inte tillhör någon riskgrupp har "ett enormt ansvar".

"Våra handlingar kan innebära skillnaden mellan liv och död för många andra."


Nya Sverigebilden

Den politiska korrektheten har sprängt alla gränser, enligt danska profilen. "Krävs fackmän inom psykiatrin" för att beskriva det politiska tillståndet i Sverige.0 Plus

Missar aldrig chansen att utmåla oss som monster. Kultförfattaren Jim Goad förklarar hur vi hamnat här.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Tack vare snabba åtgärder: Österrike kan öppna samhället och "lämna krisen"

Ljusningar i länder som slog hårt mot viruset. Kurz säger att man "förhindrade det värsta" tack vare sina tuffa restriktioner.0 

Ekonominyheter

Ingves krislån kan leda till personlig konkurs

Okänd fälla hotar styrelseledamöter i aktiebolag.. Svensk lagregel gör det omöjligt låna till kostnader i en kris.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Vetenskap

Svenskar vistas utomhus 43 procent mer än vanligt. Överläkare: 70-åringar "som trotsiga tonåringar".0 Plus

Professorn: "Stäng ner samhället nu". Folkhälsomyndighetens strategi fortsätter sågas.0 

Kultur

Jonas Gardell fortsätter turnera – pressar ner åhörarna till 499. Stenrike vänsterkomikern får hård kritik för coronadraget.0